• En iyi Çare Hacamat..

    /photos/1.jpg

    Bir hadis-i Şerifde Peygamber Efendimiz(s.a.v) buyuruyorki; ‘Sizin tedavi olmak için başvuracağınız en iyi çare Hacamattır’

  • ‘Ümmetine Kan Aldırmayı Emret’

    /photos/2.jpg

    Abdullah b.Abbas(r.a) Şöyle demiştir:Peygamber Efendimiz(s.a.v) Miraç gecesinde meleklerden hangi topluluğa uğradımsa bana ‘ümmetine kan aldırmayı emret’ diye tavsiye ettiler.

  • Rasulullah Kan Aldırırdı

    /photos/3.jpg

    Yine İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ) demiştir ki: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ihramlı iken hacamat oldu (kan aldırdı)."
    Buharî, Cezâu's-Sayd 11, Tıbb 12,15; Müslim, Hacc 88., (1203); Ebu Davud, Menâsik 36, (1835-1836); Tirmizî, Hacc 22, (839); Nesâî, Hacc 92, (5, 193); İbnu Mâce, Menâsik 87, (3081).) Bu metin Sahiheyn'in metnidir.

  • İhramda Hacamat Mecbur Kalmadıkça Olmaz

    /photos/4.jpg

    Nâfi anlatıyor: "İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) dedi ki: "İhramlı kimse kaçınılmaz bir sebepten dolayı mecbur kalmadıkça hacamat olamaz."

  • Hacamat Orucu Bozmuyor

    /photos/5.jpg

    Ebu Sa'id (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Üç şey vardır orucu bozmaz: Hacamat olmak (kan aldırmak), kusmak, ihtilam olmak.''

  • Resulullah Başından Hacamat Olurdu

    /photos/6.jpg

    Resulullah (sav) ihramlı iken hacamat oldu (kan aldırdı). (Bu metin Sahiheyn'in metnidir.) Buhari merhumun bir diğer rivayetinde: "[Resulullah (sav)] oruçlu iken hacamat oldu" denir. Yine Buhari'nin bir diğer rivayetinde: "[Resulullah (sav) ihramlı iken çektiği ağrı sebebiyle başından hacamat oldu" denir. Bir diğer rivayette: "Şakika denen (başının ön kısmındaki) bir ağrı sebebiye, Lahyu Cemel adında Mekke yolu üzerindeki bir su başında, başının ortasından hacamat oldu" denir.

  • Rasulullah Ayağından Hacamat Olurdu

    /photos/7.jpg

    Resulullah (sav) ihramlı iken ayağının sırtından çektiği bir ağrı sebebiyle hacamat oldu. (Nesai'nin rivayetinde "...Maruz kaldığı incinme sebebiyle (ayağının sırtımdan hacamat oldu)" denmiştir.)


  • Ümmü Seleme Annemiz de Hacamat Yaptırmıştır

    /photos/8.jpg

    ‘’Ümmü Seleme annemiz (Rasulallah SAV hanımlarından biri)  Hacamat yaptırmak için Hz. Rasulallah Efendimizden (SAV) den izin istedi.Rasulallah (SAV) Efendimiz Ebu Taybe’ye emretti, Ümmü Seleme’ye Hacamat yap diye.  (Ravi) dedi ki:  Ebu Taybe, Ümmü Seleme’nin sütkardeşiydi herhalde. Ya da Ebu Taybe henüz ergen değildi.’’

  • Rasulallah (s.a.v.) Kan Alan Kimseye Ücretini Öderdi

    /photos/9.jpg

    Abdullah İbn Abbâs (r.a)'tan rivayet edilmiştir: “Rasulallah (s.a.v.) kan aldırdı. Kan alan kimseye ücretini ödedi ve bur¬nuna da ilaç damlattı.”

  • "Hacamat olmaya devam et! Ümmetine de hacamat olmalarını emret!"

    /photos/10.jpg

     İbnu Abbas der ki: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm Miraç gecesinde, meleklerden mürekkeb bir cemaate her uğrayışında: "Hacamat olmaya devam et! Ümmetine de hacamat olmalarını emret!" derlerdi."
    Tirmizi, Tıbb 12, (2054).

  • Şifa üç şeydedir

    /photos/11.jpg

    İbnu Abbas radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şifa üç şeydedir:
    - Bal şerbeti.
    - Kan aldırma.
    - Ateşle dağlama.
    Ancak ümmetimi dağlamaktan menediyorum."
    Bir rivayette: "Balda, hacamat olmada şifa vardır." denmiştir." Buhari, Tıbb 3.

 

Hacamat öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeli?

Hacamat öncesi ve sonrası dikkat edilecek hususlar!

Hacamattan önce

Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır.

Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur.

Hacamat ın aç karnına yapılmasının nedeni; aç iken kandaki total yağ ve glikoz oranını ve diğer zararlı maddeler düşük düzeyde bulunmaktadır. bu durumda kalp, karaciğer ve böbrekler daha aktiflerdir.

Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksit maddeleri temizlemek zorlaşır. Hatta zararlı bile olur.

Çünkü; tokluk halinde kan, karın boşluğunda göllendiği için hayati merkezlerimiz olan beyin ve kalbin beslenmesi zayıflamıştır. Böyle durumlarda hacamat yapılınca beyne, kalbe ve diğer hayati hormon ve enzim yapan bezlere giden kan hacmi iyice düşerek, felç, enfarktüs gibi kalıcı rahatsızlıkların çıkmasına neden olur.

Asgari 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz. 

Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırı. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.

Olaki unutup bir dilim peynir veya bir lokma et yenildiyse sorun değil, bir yemek kaşığı zeytinyağı sirke zeytinyağı karışımı içilirse hayvansal gıdanın etkisi nötürleşir.

24 saat öncesinden cima yapılmaması iyidir.

Cima stresi azaltır ama aynı zamanda da kan dolaşımını yavaşlatır. Kan dolaşımı zayıf olursa hacamat dan istenilen fayda alınmaz. Bu nedenle hacamat dan önce cima yapılmaması daha iyidir.

Hacamatdan sonra

Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamatdan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır.

48 saat cima yapılmaması hacamatın faydasını artırır.

12-24 saat sonra duş alınabilir. Lakin duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantoron yağı sürmel iz kalmaması yaraların çabuk iyileşmesi bakımından çok fayda sağlar.

Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır. Zira her iki gıdanın ortak özelliği damar açıcı olmasıdır.

Hayvansal gıdaların hemen hepsinde protein olup kan dolaşım hızını yavaşlatır. Bu nedenle asgari 24 saat öncesi mümkünse 48 veya 72 saat öncesi hayvansal gıda perhizi yapılır.

 

BU SİTEDEKİ BİLGİLER İZİNSİZ ÇOĞALTILAMAZ