Hacamat hangi sıklıkta yapılır?
Hacamat hangi sıklıkta yapılır?
Değerli arkadaşlar; Hacamat seansları konusunda hiçbir hacamatçı hastasına size şu kadar veya bu kadar seans gerekli diyemez, çünkü seanslar kişinin yaşına, ve hastalığının derecesine, şiddetine göre değişmektedir. 10 yıl migren ağrısı çekenle , 1 yıl migren ağrısı çeken bir olmaz veya 8-10 yıl bl fıtığı sıkıntısı çekenle, bel fıtığı başlangıcı yine bir olmaz. Her zaman, zamanında yapılan erken teşhis seansları en asgari düzeye indirir.
Sağlıklı kişiler; Dünyaca ünlü tıp dünyasının dehası İbni Sina hazretleri- Tıbbın kanunu- adlı kitabında sağlıklı insanların yılda 2 veya 3 kez hacamat yaptırmaları gerektiğini söylemiştir. Bu rakam takribi 1000 yıl önce söylenmiştir. O zamanlar da insan yaşantısı tamamen fitri ve doğaldı. Şimdi ise yediğimiz içtiğimiz herşey ilaçlardan ve hormonlardan ibarettir. Örneğin renklendirici kullanılmış meyve suları, veya arı kullanılmadan yapılan ballar ciğerlerimize soluduğumuz egsoz dumanları klorlu içme suları, ne olduğu belirsiz salam, sosis, sucuk türleri gibi vs... Bu durumda her mevsim başı hacamat ile insanlar ancak sağlığını koruyabilirler.
Kronik Hastalıklar; Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırmayla maksimum faydayı görebilirler. 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması gereklidir. Seans aralarında zaman zaman sülük kullanmak kişinin iyileşme sürecini hızlandırır.
(Sülük sayfamızdan sülüğün faydalarını görebilirsiniz.)
Orta Hal Hastalıklar; Ciddi boyutlara ulaşmamış hafif dereceli hastalıklarda 2-3 seansla bazen tek seansla kişi çok büyük ölçüde şifaya kavuşmaktadır. Bu yüzden her zaman en güzel hacamat hasta olmadan önce zamanında yapılan hacamattır.